Bente Bergene

Reaburting

Reaburting

Rebirthing, pustetime, frigjørende pusteterapi.


Rebirthingen hos meg bygger på Sissel Tvedte's metode. Dette er en spesiell og sikker form som gir meget gode resultater. Metoden er tuftet på en trygg, myk og kraftfull måte å trekke pusten på. Det pustes dypt og sammenhengende, uten pause etter inn og utpust. Det er viktig å fylle lungene helt opp for så å slippe luften ut igjen. Hver gang en spenning registreres, ser du for deg at du puster inn i spenningen og slipper så godt du kan ved utpust.

Vi går ofte inn i dype prosesser når vi først slipper løs. Det som ligger lagret i cellene våre kan komme fram under en pustetime. Vi puster inn i det og gjennom det.

Rebirthing fører i første omgang til mindre stress og større livsglede. Det hjelper å møte angst og aggresjon og frigjøre oss fra det. Pustetimene hjelper til med å løse opp negativ tung mental masse, blokkeringer i muskelpanseret, noe som igjen vil gjøre livet bedre.

Vi tilfører blodet noe mer oksygen under pustingen, og slipper ut karbondioksyd. Dette kan gi en prikking i armer, fingrer, bein, lepper ,hud osv.

Fakta om pusten.

Gjennomsnittsmenneske bruker kun 12 % av lungekapasiteten ved pusting.
Når vi puster feil tar vi i bruk hjelpe-muskler rundt strupehodet i stedet for å bruke stemmebåndene. Spenningen forplanter seg til kjeve, nakke og skuldre.

I spente situasjoner kan vi være nervøse, bekymret eller stresset. Da fryser vi fast følelsene ved å holde en overfladisk pust slik at vi ikke kommer i kontakt med bukmusklene. Dette gjør at vi minsker oksygentilførende blod til hjerne og ut til musklene og mister kontakten med følelsene våre. Desse følelsene som "fryses fast" sitter i kroppen helt til vi gjør noe for å få forløst dem. Pustetimen er med på å løse opp desse uforløste følelsene som har sittet der fastfrosset, mange av de i årevis. Vi kan ikke så godt minnes dette, men kroppen/cellene husker godt.

Rebirthing er meget bra i forbindelse med:

angst
spenninger
frigjøringsprosesser
blokkeringer
stress
smerter
selvutvikling
problemer som er relatert til fysiske smerter

Torhild Melbye 13.09.2011 21:24

Dette var intressant lesning.Har hørt om det,men aldri helt visst hva det gikk ut på i sin helhet.En kjempebra side.

Nyeste kommentarer

06.02 | 11:14

Hei.Skulle gjerne våre hos deg igjen🥰Har du ledig uka som kommer?Onsdag f.eks

09.04 | 20:58

Kjære Bente. Tusen takk for healing-timen idag :) Mvh Anette

13.09 | 21:24

Dette var intressant lesning.Har hørt om det,men aldri helt visst hva ...

24.08 | 23:50

Flott Kjære! Stå på )))