Bente Bergene

Homøopati

Hva er homøopat? 

I utgangspunktet er det et system for behandling av sykdommer og medisinske tilstander, som er et trygt og naturlig alternativ til konvensjonell medisin. Den kan brukes på barn, voksne og dyr. Homøopati er en medisinsk behandlingsform som stimulerer organismens iboende evne til å helbrede seg selv ved hjelp av individuelt valgte homøopatiske midler. Det fungerer på prinsippet om "likt kurerer likt", som er dersom middel ble gitt til en frisk person, vil det produsere visse symptomer. Ved å matche de symptomene du lider av til en løsning som kan kureres! Som homøopater, bruker vi ikke sykdom etiketter, men vi behandler symptomene vi finner som personen har.

En historieleksjon.

Homøopat ble utviklet på 1700-tallet av en tysk lege ved navn Samuel Hahnemann. Han tjente ekstra penger på å oversette ulike medisinske bøker. Han oversatte en bok av Edward Cullen kalt "A Treatise on Materia"

I denne boken har Cullen uttalt at kinin, renset fra barken av Cinchona treet var en god behandling for malaria (dette midlet kalles Kina). Hahnemann eksperimenterte på seg selv og sine venner, og fant at i den friske personen vil kinin produsert de samme symptomene som malaria, skjelving, svetting, feber

Hahnemann så på mange tekster, og fant at de gamle grekerne hadde brukt denne formen for behandling for alt!

Han bygde opp en kunnskap om handlingene til ulike materialer (han kalte det beviser), da han begynte å behandle syke mennesker, spurte han pasientene om deres helsetilstand (blant mange andre spørsmål), og deretter ga remedier basert på dette.

Det faktum at mange av de virkemidlene han brukte var gift, hadde han å fortynne dem. Han fant at jo flere fortynninger han utførte, jo sterkere ble middelet.

Han fant også at pasienter som lider av samme sykdom, trenger ofte forskjellige remedier, mens det var pasienter med ulike sykdommer som alle har nytte av det samme middel.

Så dette er grunnen homeopati konsentrerer seg om personen og ikke sykdommen.

Navnet homøopat kommer egentlig fra det greske homoeo som patos lidelse.

Hahnemann utviklet et system av prinsipper som homøopater bruk, dette produsert i en bok kalt "The Organon of Medicine"

Hva er rettsmidler laget av? 

Homøopatiske midler er laget fra en rekke ulike stoffer. Tiltakene er laget av plante, mineral, metall, dyr, kjemiske og hva vi kaller imponderables!

De "Animal rettsmidler" kan være laget av ting som slange giften

En homøopat bruker en bok kalt Materia Medica, som inneholder informasjon om disse rettsmidler, for eksempel de symptomene de kurerer. Det er over 4000 forskjellige remedier, med mer blir introdusert hele tiden.

Lage et rettsmiddel.

Så hvordan er de virkemidlene gjort.

Rettsmidler kommer i ulike styrker eller hva vi kaller potenser. Jo høyere tall desto sterkere middel. Så en 30c vil være sterkere enn en 6c.

Når vi lager et middel, får vi stoffet, og titrere den (male den opp) til en flytende form.

Når vi har en flytende, tar vi en dråpe av denne væsken, og legge den til 99 dråper transportøren, la oss bare si vann i dette tilfellet. Blandingen blir deretter alvorlig ristet og dunket (succused) dette får energien til å flyte.

Dette fortynning blir en 1c. Vi får da en dråpe av dette væske og spe den med 99 dråper transportør og succus. Dette enn blir en 2c. Prosessen fortsetter opp til ønsket styrke. En profesjonell homøopat kan bruke rettsmidler 10M eller 50M som tilsvarer en dråpe av materialet stoffet i Atlanterhavet! Denne styrken er ekstremt sterk, og vi ville bare foreskrive denne typen styrke etter en konsultasjon. Det faktum at dette midlet er så sterkt at det kunne, hvis ikke forskrives riktig forårsake noen forverring (forverring av symptomene) i homøopati er dette faktisk sett på som et godt tegn, da det betyr at du reagerer på den rette.

Hva vil jeg oppleve hos

?

homøopat

Ved første konsultasjon går pasienten gjennom et dybdeintervju som har som mål å kartlegge pasientens symptomer, sykdomshistorie og konstitusjon. Dette fordi sykdom må sees i sammenheng med hele mennesket.
Oppfølgende konsultasjon avtales etter noen uker, og behandlingen vedvarer etter behov.

Hva er homøopatisk medisin laget av?
Homøopatisk medisin fremstilles av stoffer fra planter, dyr og mineraler.
Under fremstillingen fortynnes medisinen kraftig slik at selv de giftige stoffene blir ufarlige.

Hvor får jeg kjøpt homøopatiske medisiner?
Homøopatisk medisiner er registrerte legemidler og fås kun gjennom apotek.

Hvem er det som går til homøopat?
I dag mottar mennesker i alle aldre, kjæledyr og husdyr homøopatisk behandling verden rundt.

Hva behandles ofte med homøopat?
De som oppsøker en homøopat MNHL, kommer med en stor bredde av lidelser. Gjennom å stimulere organismen på et grunnleggende nivå, vil homøopatisk behandling kunne ha effekt på en rekke sykdommer og lidelser. Vi nevner derfor noen av de lidelser og tilstander som hyppigst blir behandlet av homøopati:

Allergiske plager 


Hudplager

Muskel- og leddplager

Fordøyelsesplager

Migrene og hodepine

Klimakterieplager

Menstruasjonsplager

Plager i luftveiene

Mentale og emosjonelle plager

Søvnvansker

Problemer med å bli gravid

Tilbakevendende infeksjoner

Nyeste kommentarer

06.02 | 11:14

Hei.Skulle gjerne våre hos deg igjen🥰Har du ledig uka som kommer?Onsdag f.eks

09.04 | 20:58

Kjære Bente. Tusen takk for healing-timen idag :) Mvh Anette

13.09 | 21:24

Dette var intressant lesning.Har hørt om det,men aldri helt visst hva ...

24.08 | 23:50

Flott Kjære! Stå på )))